«Μια μέρα με τον Μότσαρτ», Μηνάς Βιντιάδης ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ


   


 Στην σειρά "Γνωρίζω τους μεγάλους μουσουργούς" της Ελληνοεκδοτικής κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του πολυγραφότατου Μηνά Βιντιάδη, σε προσεγμένη και μελετημένη εικονογράφηση Ράνιας Ηλιάδου για παιδιά από 7 ετών και άνω.

     Πρόκειται για το δεύτερο έργο της σειράς. Το πρώτο «Μια μέρα με τον Μπετόβεν» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021.

     […Ο κύριος Διονύσης άρχισε να αφηγείται, σαν μαγεμένος, πόσο σπουδαίος υπήρξε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους...

«Μπορούμε να πούμε ότι ο Μότσαρτ καθιέρωσε το κοντσέρτο για πιάνο ως μια πολύ σημαντική και αγαπητή φόρμα μουσικής. Πριν απ' αυτόν ο κόσμος είχε ακούσει μόνο κοντσέρτα για τσέ- μπαλο, κυρίως του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ».

Η Νάνερλ συνέχισε την αφήγηση του δασκάλου συγκινημένη... «Εξακόσια τριάντα έργα συνέθεσε! Μέσα στα τριάντα πέντε, μόνο, χρόνια που έζησε ο Αμαντέους, έγραψε τόσο πολλά όμορφα πράγματα. Από πέντε χρόνων, ως παιδί-θαύμα που ήταν, μέχρι λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή έγραφε, έγραφε, το μυαλό του ήταν ένα ηφαίστειο που δεν έβγαζε λάβα, αλλά μελωδίες και αρμονίες»…]

     Ένα πλούσιο και καλογραμμένο βιβλίο που αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος, η ιστορία του μικρού Αντώνη που μελετά για τη μεγάλη γιορτή του Ωδείου του. Είναι η στιγμή που η Νάνερλ, θα εμφανιστεί και  μέσα από την αφήγησή της θα μάθουμε πότε ξεκίνησε η αγάπη του Μότσαρτ για τη Μουσική, πώς έγραψε τα κορυφαία έργα του, πώς ήταν η ζωή του και η σχέση του με τον πατέρα του, ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον επηρέασαν, τα μικρά και μεγάλα μυστικά του.

Tο δεύτερο και επιμορφωτικό μέρος του βιβλίου, περιλαμβάνει Χρονολόγιο με τη ζωή του Μότσαρτ, Λεξικό Μουσικών ΌρωνΛεξικό Συνθετών και Λογοτεχνών καθώς και τις Όπερες του Μότσαρτ. Η έμπνευση ως αρχή δημιουργίας, οι μεγάλοι μουσουργοί, η φωνή και η ψυχή των μουσικών οργάνων, η γνώση, η τέχνη και η μαγεία της μουσικής. 

      ‘Ένα βιβλίο για να αγαπήσουν τα παιδιά την κλασσική μουσική και μια σειρά αφιερωμένη στους μεγάλους μουσουργούς της ανθρωπότητας.

     Λίγο πριν από τη μεγάλη γιορτή του ωδείου του, ο Αντώνης μελετά τη σονάτα που θα παίξει. Έχει αγωνία, χαϊδεύει το πιάνο, «λίγη ώρα με Μότσαρτ» παρακαλάει, αλλά δεν διευκρινίζει με ποιον Μότσαρτ…

   Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του η αδελφή του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, η Νάνερλ, «φαινόμενο» της Μουσικής κι εκείνη, που καθόρισε τα πρώτα βήματα του μεγάλου συνθέτη.

   Μέσα από την αφήγησή της μαθαίνουμε πότε ξεκίνησε η αγάπη του Μότσαρτ για τη Μουσική, πώς έγραψε τα κορυφαία έργα του, πώς ήταν η ζωή του και η σχέση του με τον πατέρα του, ποιοι ήταν οι άνθρωποι που τον επηρέασαν, τα μικρά και μεγάλα μυστικά του.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ