Η 13η ΠΥΛΗ , ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ , ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ 13η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ.

     […Ο μονάκριβος γιος της, Ίαν, είχε γεννηθεί σαν σήμερα, έξι χρόνια νωρίτερα, μια εβδομάδα μετά τα δικά της γενέθλια. Εκείνη τη μέρα από το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς, τα αστραπόβροντα έπεφταν ασταμάτητα, φωτίζοντας από άκρη σε άκρη τον αγριεμένο ουρανό και κάνοντας τη θάλασσα που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπιτικό της να μουγκρίζει σαν νηστικό θεριό. Η συγχωρεμένη γιαγιά της, Ρόουζ, έλεγε πως γάμος και γέννα με βροχή είναι καλό σημάδι. Γι’ αυτό, παρά τους αφόρητους πόνους του τοκετού, παρακαλούσε να μη σταματήσει η βροχόπτωση μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Κι έτσι έγινε…]

     Η πολυγραφότατη συγγραφέας ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ κυκλοφόρησε φέτος και πάλι από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το νέο της έργο με τίτλο Η 13η ΠΥΛΗ.

     Πρόκειται για ένα κοινωνικό-αισθηματικό έργο με πλούσια πλοκή και εμφανή μεταφυσικά στοιχεία που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία και στην Κρήτη. Διαβάζουμε στον πρόλογο όπου η ίδια η συγγραφέας γράφει: «Το βιβλίο αυτό που θα διαβάσετε αποτελείται από δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους βιβλία. Το 1ο που διαδραματίζεται στην Ιρλανδία και τη Σκοτία και το 2ο που διαδραματίζεται στην Κρήτη. Είναι δύο παντελώς διαφορετικές ιστορίες, συνδέονται και στο τέλος ενώνονται για να επέλθει η κάθαρση». 

     Η συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο σε όλους εκείνους που βίωσαν ή άγγιξαν το πέρασμα της 13ης Πύλης» 


     «Η Μέρεντιθ Ο'Ντόνοβαν, μια νεαρή Ιρλανδέζα, ζει με τον εξάχρονο γιο της Ίαν στο Κόρταουν, μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Ο πατέρας του τους εγκατέλειψε αμέσως μόλις το παιδί διαγνώστηκε με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής. Ο μικρός δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με τη συμπεριφορά του που κάποιες φορές φτάνει τη μητέρα του στα όριά της. Ώσπου μια μέρα αρχίζει να αντιδρά σχεδόν παρανοϊκά. Ζωγραφίζει με μανία περίεργες εικόνες, επαναλαμβάνει άγνωστες λέξεις και αναφέρει μέρη και ονόματα που η ίδια δε γνωρίζει, ζητώντας να τον πάει στη μητέρα του. Η μόνη που φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τα λόγια του είναι η αδελφή της, Σίρλεϊ, που είναι δασκάλα. Όλα όσα αναφέρει ο ανιψιός της, δείχνουν να έχουν σχέση με το ελληνικό νησί Κρήτη. Πώς είναι όμως δυνατόν ένα εξάχρονο παιδί, που δεν ξέρει ακόμη να διαβάζει, να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες για μέρη και ονόματα αυτού του ελληνικού νησιού; Η συμπεριφορά του μικρού είναι τόσο αλλόκοτη που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά· τέτοια που οι δύο γυναίκες αποφασίζουν να επισκεφτούν το νησί. Με μοναδικά στοιχεία έρευνας τις ζωγραφιές του, λέξεις και ονόματα, οδηγούνται σε ένα χωριό του Λασιθίου, την Ανατολή, όπου μισό αιώνα πριν συνέβη ένα τραγικό γεγονός, με μία περίεργη εξαφάνιση που ρήμαξε οικογένειες και στιγμάτισε το χωριό. Και ο Ίαν φαίνεται να έχει σχέση με το γεγονός αυτό...»

 ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.psichogios.gr/el/h-13h-pylh.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ