ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, REBECCA YARROS Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

     Μόλις πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το έργο της REBECCA YARROS σε μετάφραση Νεκτάριου Καλαϊτζή. Η Rebecca Yarros, έχει γράψει μέχρι στιγμής δεκαπέντε μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας μπεστ σέλερ των New York Times, της USA Today, των Sunday Times και της Wall Street Journal. Της αρέσουν οι στρατιωτικοί ήρωες κι έχει ευτυχήσει να είναι παντρεμένη με τον δικό της επί είκοσι ένα χρόνια. Είναι μητέρα έξι παιδιών και ζει στο Κολοράντο με την οικογένειά της.   Η ίδια και ο σύζυγός της ήταν αρχικά ανάδοχοι γονείς της μικρότερης κόρης τους, την οποία κατόπιν υιοθέτησαν. Η Ρεμπέκα σήμερα βοηθάει με πάθος παιδιά που χρειάζεται να βρουν ανάδοχους γονείς και τους γονείς που τα αναλαμβάνουν, μέσα από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση One October που έχει ιδρύσει.

     […Τι διάολο; Η καρδιά μου πήρε πάλι μπρος και άρχισε να σφυροκοπάει επώδυνα, αρνούμενη να αποδεχτεί το προφανές. Η μόνη γυναίκα που είχα αγαπήσει ποτέ μου ήταν εδώ –σε μια καταραμένη εμπόλεμη ζώνη– και φορούσε το δαχτυλίδι ενός άλλου άντρα. Θα γινόταν η σύζυγος ενός άλλου άντρα. Δεν ήξερα καν ποιος ήταν αυτός ο μπάσταρδος και τον μισούσα ήδη, ήξερα ήδη ότι δεν ήταν αρκετά καλός γι’ αυτήν. Ούτε εγώ ήμουν. Αυτό ήταν πάντα το πρόβλημα με μας τους δύο. Στράφηκε προς το μέρος μου, και το χαμόγελό της κλονίστηκε, το στόμα της έχασε κάθε έκφραση. Τα δάχτυλά της έτρεμαν όταν σήκωσε τα γυαλιά ηλίου της στην κορυφή του κεφαλιού της, αποκαλύπτοντας δυο μεγάλα καστανά μάτια που έδειχναν τόσο έκπληκτα όσο ένιωθα κι εγώ. Μια μέγγενη έσφιξε το στήθος μου. […] εκείνη κι εγώ δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας ο ένας από τον άλλο. Δέκα βήματα, ίσως και λιγότερα, μας χώριζαν, και η απόσταση αυτή για κάποιον λόγο μού φαινόταν πάρα πολύ μεγάλη και συγχρόνως πάρα πολύ μικρή…]

     Μια κοινωνικο-αισθηματική στρατιωτική ιστορία, που εναλλάσσεται από το παρόν στο παρελθόν και είναι γραμμένη σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, μας μιλά για τις απρόσμενες συναντήσεις της μοίρας και για τις δεύτερες ευκαιρίες μέχρι το ανατρεπττικό τέλος του .

Το κομμάτι του σήμερα διαδραματίζεται το 2021 στο Αφγανιστάν, κατά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Η Ίζι στέλνεται σε διπλωματική αποστολή και αποδεικνύεται ότι ο Νέιτ είναι η ασφάλεια της. Του έχει ανατεθεί η προστασία της Ίζι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Όμως δε φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που γνωρίζονται και έτσι θα  επιστρέψουμε στο παρελθόν και  στην πρώτη συνάντηση τους, τότε που θα βρεθούν μαζί σε μια πτήση όταν εκείνη κάνει το ταξίδι της επιστροφής στο κολέγιο της και εκείνος ταξιδεύει για να πάει στον στρατό.

Τι θα συμβεί σε αυτό το ταξίδι; Ποια είναι η ισχυρή σύνδεση που θα αλλάξει την υπόλοιπη ζωή τους και τι θα συμβεί από δω και πέρα; Η απόσταση; Ο χρόνος; Η ίδια ή ζωή και η εξέλιξη της; Μπορεί να είναι μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι; Και η αγάπη τους;

     Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ετοιμάζεται επίσης το μυθιστόρημά της Things we leave unfinished, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ