«ΑΝΩΝΥΜΗ #52» - Greer Hendricks & Sarah Pekkanen – ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ


     Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό γνώρισε το συγγραφικό δίδυμο Greer Hendricks & Sarah Pekkanen όταν οι εκδόσεις Κλειδάριθμος έφεραν στην χώρα μας τον Ιούνιο του 2018 το βιβλίο τους  «Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ». Βιβλίο που ξεχώρισε και απέσπασε θετικές κριτικές και για το οποίο έχουμε κάνει εκτενή κριτική στην σελίδα μας.

Το νέο τους βιβλίο «ΑΝΩΝΥΜΗ #52» και πάλι από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

      «Ζητούνται γυναίκες από 18 έως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Θα διασφαλιστεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων».

 Αυτήν την ανακοίνωση διάβασε  η Τζέσικα Φάρις και με έναν προκλητικό τρόπο δηλώνει συμμετοχή και καταφέρνει να γίνει δεκτή. Συναντά τον βοηθό της γιατρού που πραγματοποιεί τη έρευνα και πλέον τα ερωτηματολόγια εμφανίζονται στην οθόνη της προκειμένου να απαντήσει. Και η έρευνα ξεκινά. Είναι η Ανώνυμη #52 Ίσως πιο εύκολα στην αρχή τα στάδια της έρευνας αν και οι ερωτήσεις είναι πολύ καίριες και δυνατές. Και όταν περνά στο δεύτερο στάδιο της έρευνας οι ερωτήσεις είναι πολύ προσωπικές και αρκετά χειριστικές. Η Τζέσικα εγκλωβίζεται σε μια έρευνα που δεν έχει όρια. Τι είναι πραγματικό και τι κομμάτι της έρευνας,  δύσκολο να το ξεχωρίσει. Φαίνεται η Δρ Σίλντς να γνωρίζει πολλά. Φαίνεται να κινεί τα νήματα σε ένα θέατρο του παραλόγου. Οι ηθικές αξίες και τα ήθη το θέμα της έρευνας. Άραγε γιατί πραγματοποιεί αυτήν την έρευνα η ειδικός; Πόσο τυχαία επέλεξε την Τζέσικα; Και όταν η συνάντηση τους πραγματοποιείται ζωντανά και όχι μέσω ενός ψυχρού υπολογιστή που θα καταλήξουν; Ως που θα φτάσει η συμφωνία τους; Τι κρύβεται πίσω από μια πανεπιστημιακή έρευνα; Ως που μπορεί να φτάσει τον άνθρωπο η  διεστραμμένη και παρανοϊκή αγάπη;

     Αληθινά εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ χωρισμένο σε τρία κύρια μέρη με εναλλασσόμενα κεφάλαια που σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση ( η Τζέσικα σε πρώτο ενικό - η Δρ Σίλντς σε δεύτερο ενικό σαν να απευθύνεται στην Τζέσικα ) αφηγούνται οι δύο πρωταγωνίστριες.  69 μικρά κεφάλαια όλα με γρήγορη ροή, έντονο ρυθμό, σφιχτή και καλοδουλεμένη πλοκή που σε αναγκάζουν να προχωράς το βιβλίο, συνέχεια. Και να μην ξέρεις ποιόν ήρωα να εμπιστευτείς.  Και ένας επίλογος άξιος του όλου έργου. Έντονες συναισθηματικές αλλαγές με μια ψυχογράφηση ηρώων άξια προσοχής μέσα στην παραφροσύνη που κυριαρχεί.

Σίγουρα ένα καλό βιβλίο για τους λάτρεις του είδους.


     «Ζητούνται γυναίκες από 18 έως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Θα διασφαλιστεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων».
Η Τζέσικα Φάρις δηλώνει συμμετοχή. Στην αρχή οι ερωτήσεις είναι τυπικές. Σύντομα όμως γίνονται προσωπικές και χειριστικές, μέχρι που η Τζέσικα ασφυκτιά και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικότητα και τι μέρος του πειράματος.
1η ερώτηση: Θα μπορούσες να πεις ψέματα χωρίς να νιώσεις ενοχή;
2η ερώτηση: Έχεις πληγώσει ποτέ βαθιά κάποιον που αγαπάς;
3η ερώτηση: Μπορεί ένα έγκλημα να μείνει ατιμώρητο; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Σε αφήνει άναυδο. Αξέχαστο. Σοκαριστικό.» (Publishers Weekly)
«Αληθινά αριστοτεχνικό.» (Karin Slaughter)

#1 NEW YORK TIMES BEST SELLER
Περισότερες από 40.0000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ -ΜΑΪΟΣ 2023

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

2η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΪΟΥ [Update 19/5/23, Winners]*

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ- ΜΑΪΟΣ 2023 [update 8/5/23 Νικητές κλήρωσης ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*