ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΖΟΥΛΙ ΣΜΙΘ Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ


       «Καθώς ανατρέχαμε στα πράγματα που έπρεπε να θυμάται προκειμένου να αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα, έγνεψε καταφατικά, με κοίταξε και ρώτησε: «Γιατί δε μου το είχε πει κανείς αυτό;» Εκείνα τα λόγια φώλιασαν μέσα μου, αντηχούσαν στα αυτιά μου. Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία που τα είχε πει. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά. Στις συνεδρίες εμφανίζονταν άτομα τα οποία πίστευαν πως τα έντονα επώδυνα συναισθήματα που βίωναν ήταν αποτέλεσμα κάποιας αστοχίας του εγκεφάλου ή της προσωπικότητάς τους. Δεν πίστευαν πως είχαν την όποια δύναμη να τα επηρεάσουν. Παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται μεγαλύτερης διάρκειας και αναζήτησης συνεδρίες, ήταν πάρα πολλές οι περιπτώσεις των ανθρώπων που χρειάζονταν απλώς κάποια ενημέρωση σχετικά με το πώς λειτουργεί το μυαλό και το σώμα τους και πώς θα μπορούσαν να διαχειρίζονται την πνευματική τους υγεία σε καθημερινή βάση. Ήξερα πως ο καταλύτης δεν ήμουν εγώ, ήταν οι γνώσεις με τις οποίες έρχονταν σε επαφή. Όμως οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να χρειάζεται να πληρώνουν ώστε να έρθουν και να μιλήσουν σε κάποιον σαν κι εμένα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη γνώση σχετικά με το πώς λειτουργεί το μυαλό τους. Σίγουρα, οι πληροφορίες αυτές κυκλοφορούν ευρέως. Απέναντι όμως σε έναν ωκεανό παραπληροφόρησης, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που αναζητάς.»

     Στη σειρά       Ψυχολογία-  Αυτοβελτίωση- Ευ Ζην των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη το βιβλίο της  κλινικής ψυχολόγου ΤΖΟΥΛΙ ΣΜΙΘ, με τίτλο ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;.

       H Βρετανίδα Δρ ΤΖΟΥΛΙ ΣΜΙΘ είναι κλινική ψυχολόγος με περισσότερα από δέκα χρόνια επαγγελματική εμπειρία. Διδάσκει ψυχολογία διαδικτυακά, ενώ προσφέρει συμβουλευτική μέσω του Instagram και του Tik Tok με τεράστια επιτυχία, με τους ακολούθους της να ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια. Εμφανίζεται σε έγκριτες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στη Μ. Βρετανία, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε κορυφαίες εφημερίδες. Το βιβλίο της ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ; βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ της Μ. Βρετανίας, ενώ μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού όλο το έργο στηρίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα εκλαϊκευμένης ψυχολογίας. Συγκεντρώνοντας σημαντικά διδάγματα και συμβουλές, απόρροια της τεχνικής της ψυχοθεραπείας, καταφέρνει με λόγο ευσύνοπτο και άρτιο να προσφέρει λύσεις στις δυσκολίες των ανθρώπων, καθιστώντας την ψυχολογία ένα πολύτιμο όπλο ενάντια στα δεινά που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Με εκλαϊκευμένο τρόπο αναδεικνύει τα αίτια και τα αιτιατά των ανθρώπινων προβλημάτων και υπογράφει ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από τον κόσμο όσο και από τους ανθρώπους που γνωρίζουν ψυχολογία.

 Και όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο, «Στις σελίδες του βιβλίου βρίσκουμε έγκυρες και αποτελεσματικές λύσεις για να διαχειριζόμαστε το άγχος, να αντιμετωπίζουμε την κριτική, να καταπολεμάμε την κακή διάθεση, να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας, να ανακαλύπτουμε κίνητρα για δράση, να αποδεχόμαστε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας.»

     «Είναι μεγάλη η δύναμη που συνοδεύει την κατανόηση των διάφορων τρόπων με τους οποίους μπορείς να επηρεάσεις το πώς αισθάνεσαι και να καλλιεργήσεις την καλή ψυχική υγεία. Το βιβλίο αυτό εστιάζει σε αυτήν ακριβώς τη διαδικασία. Το βιβλίο αυτό δεν είναι ψυχοθεραπεία, κατά την ίδια έννοια που ένα βιβλίο με θέμα την ενίσχυση της σωματικής υγείας δεν είναι φάρμακο. Είναι μια εργαλειοθήκη η οποία ξεχειλίζει από διάφορα εργαλεία για διάφορους σκοπούς. Δε γίνεται να κατακτήσετε ταυτόχρονα την αξιοποίηση όλων αυτών των εργαλείων, επομένως δε χρειάζεται να το προσπαθήσετε. Επιλέξτε την ενότητα που ταιριάζει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε τη δεδομένη στιγμή και διαθέστε χρόνο στην εφαρμογή των αντίστοιχων ιδεών. Καθεμία από τις δεξιότητες αυτές απαιτεί χρόνο ώστε να καταστεί αποτελεσματική, οπότε δώστε της μια ευκαιρία και άφθονες επαναλήψεις προτού απορρίψετε το οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία. Είναι αδύνατο να χτίσετε ένα σπίτι με ένα μόνο εργαλείο. Κάθε δουλειά απαιτεί κάτι ελαφρώς διαφορετικό. Επίσης, όσο κι αν αναπτύξετε την ικανότητά σας να αξιοποιείτε αυτά τα εργαλεία, ορισμένες προκλήσεις απλώς είναι πολύ δυσκολότερες από κάποιες άλλεςγράφει στην εισαγωγή της η συγγραφέας υποδεικνύοντας έτσι πως το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να διαβαστεί όχι μόνο με τη σειρά που γράφτηκε αλλά αποσπασματικά εστιάζοντας σε κάποια από τις ενότητες που άπτονται του ενδιαφέροντός μας κάθε φορά.

     Τα Σκοτεινά μέρη, το Κίνητρο, ο Συναισθηματικός πόνος, το Πένθος, η Αμφιβολία, ο Φόβος, το Στρες και η Ζωή με νόημα είναι τα κύρια θέματα για τα οποία μας μιλά η Τζούλι Σμιθ στο έργο της αυτό και κατ’ επέκταση αποτελούν τις 8 βασικές ενότητες στις οποίες είναι χωρισμένο το βιβλίο. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει τέσσερα ή πέντε κεφάλαια στα οποία μελετώνται και αναλύονται οι  διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης κάθε δυσλειτουργίας. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν σχεδιαγράμματα, πίνακες και τεχνικές καθώς και η εργαλειοθήκη του θεραπευτή, η άσκηση-τεχνική αντιμετώπισης και  διαχείρισης και η περίληψη στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η αναγνωστική διαδικασία. Παράλληλα ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με ένα επιστημονικό αντικείμενο καταλαβαίνοντας πόσος σεβασμός απαιτείται στην προσέγγισή του. Η περίληψη στο τέλος κάθε ενότητας οδηγεί στην πλήρη κατανόησή της από τον αναγνώστη και του επιτρέπει να ατενίζει τα θέματα που θίγονται με μια βαθιά ενσυναίσθηση, απότοκο της γνώσης που αποκομίζει.

     Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσει κανείς για να μπορέσει να καταλάβει με ποιον τρόπο θα ζήσει μια πλήρη και πιο ευτυχισμένη ζωή, γραμμένο από μια ειδικό με μεγάλη αξία.

.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ