Μια εβδομάδα με τη γιαγιά και τον παππού Διαλεκτή Γανίτη Εικονογράφηση: Zafouko Yamamoto ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

[… Η Τιτή φτάνει στο νησί και τρέχει να συναντήσει τους παππούδες της.Κι αυτοί την υποδέχονται με την πιο ζεστή αγκαλιά τους! «Είσαι έτοιμη να εξερευνήσουμε όλο το νησί;» τη ρωτούν. «Πάντα είμαι έτοιμη για εξερεύνηση!» απαντάει με χαμόγελο..].

     Το πρώτο βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας της Διαλεκτής Γανίτη κυκλοφόρησε φέτος από την Ελληνοεκδοτική.  «Οι αναμνήσεις από τα μαγικά καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας, η αγάπη της για τα παραμύθια, η μεγάλη της φαντασία αλλά και η τρυφερή σχέση με τον παππού και τη γιαγιά της αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης για το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Μία εβδομάδα με τη γιαγιά και τον παππού». Η μικρή Τιτή είναι χαρούμενη. Θα επισκεφθεί το νησί των παππούδων της και θα μείνει κοντά τους για μια ολόκληρη εβδομάδα. Κάθε μέρα και μια νέα δραστηριότητα για τους τρεις τους. Και οι μέρες περνούν μέσα στην ξενοιασιά και τη χαρά. Μέρες που ανακάλυψε «θησαυρούς». Ποιους «θησαυρούς» ανακάλυψε η Τιτή; Και πώς θα μπορέσει να τους πάρει μαζί της;

     Μια προσεγμένη ιστορία για παιδιά από 4-6 ετών γεμάτο αναμνήσεις από τη σχέση των παιδιών με τους ηλικιωμένους παππούδες του.  Γιατί ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς, είναι διαφορετικός από τον γονεϊκό ρόλο μα και τόσο συμπληρωματικός, ανέκαθεν ήταν σημαντικός για την οικογένεια και η σχέση ειδικά των  παιδιών μαζί τους, μοναδική και ασύγκριτη. Με την εμπειρία τους, τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, την υπομονή και την αμέριστη αγάπη  χτίζουν μια ζεστή σχέση με τα εγγόνια τους, σχέση που θα αντέξει στο χρόνο και θα γεμίσει τη ζωή τους με ατέλειωτες νοσταλγικές μνήμες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ