«Φαντάσματα» Ντόλι Άλντερτον, μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

     Το πρώτο μυθιστόρημα μιας νεαρής συγγραφέα που έρχεται από το Λονδίνο υπογράφοντας μια συναρπαστική ιστορία καταιγιστικών ρυθμών για τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις διαστάσεις του.

       […Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και κατέβασα για πρώτη φορά μια εφαρμογή γνωριμιών. Η Λόλα, ως βετεράνος στις γνωριμίες από το Ίντερνετ, μου είχε πει πως το Linx (με λογότυπο τη σιλουέτα μιας αγριόγατας που ψάχνει για λεία) είχε την υψηλότερη απόδοση σε κατάλληλους υποψήφιους και το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας σε ταιριάσματα για σοβαρή σχέση.

     Συμπλήρωσα την Περιγραφή Προφίλ: Νίνα Ντιν, 32, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Τοποθεσία: Άρτσγουεϊ, Λονδίνο. Ψάχνω για: τον έρωτα και το τέλειο σταφιδόψωμο. Ανέβασα πέντ’ έξι φωτογραφίες και κοιμήθηκα.

     Τα τριακοστά δεύτερα γενέθλιά μου ήταν τα πιο απλά γενέθλια που είχα ποτέ. Ένα υπέροχο ξεκίνημα για την πιο παράξενη χρονιά της ζωής μου…]

 

      Με ευρηματικό τρόπο η συγγραφέας σκηνοθετεί μια συγκινητική και ταυτόχρονα χιουμοριστική ιστορία, με μια ηρωίδα που όλοι θα αγαπήσουν στην προσπάθειά της να καταγράψει μια συναρπαστική χρονιά της ζωής της. 

Μια ιστορία που αφήνει μια επίγευση συγκίνησης αφού πρώτα έχει φέρει στην επιφάνεια αξίες που σηματοδοτούν τη ζωή, όπως η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας, οι οικογενειακές σχέσεις, αλλά και οι σχέσεις του ανθρώπου με την αλήθεια που κρύβεται εντός του.

     Ένα ανατρεπτικό και γρήγορα ανάγνωσμα που θα συγκινήσει, θα διασκεδάσει και ταυτόχρονα θα προβληματίσει κάθε αναγνώστη του.


Η Νίνα Ντιν, ετών τριάντα δύο, είναι επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, έχει φίλους και οικογένεια που την αγαπούν, συν ένα νέο σπίτι και μια νέα γειτονιά. Όταν γνωρίζει τον Μαξ, έναν γοητευτικό ρομαντικό τύπο που της λέει στο πρώτο κιόλας ραντεβού πως πρόκειται να την παντρευτεί, όλα δείχνουν να πηγαίνουν κατ' ευχήν.
Αυτή η καινούργια ερωτική σχέση έρχεται την κατάλληλη στιγμή - καθώς η εμπειρία της ως τριαντάρας δεν ήταν τόσο απελευθερωτική όσο έλπιζε. Όλα γύρω της της θυμίζουν πως ο χρόνος περνά και οι ευκαιρίες μπορεί εύκολα να εξανεμιστούν. Οι φιλίες ατονούν, οι πρώην εραστές προχωρούν στη ζωή τους και, το χειρότερο, όλοι μετακομίζουν στα προάστια. Ούτε στην οικογένειά της μπορεί να βρει παρηγοριά, καθώς η μητέρα της περνά κρίση μέσης ηλικίας και ο αγαπημένος της πατέρας βυθίζεται σιγά σιγά στην άνοια.
Μια γλυκόπικρη, ρομαντική ιστορία για τα φαντάσματα του παρελθόντος και για τους ανθρώπους της ζωής μας που έγιναν φαντάσματα! Μια αληθινή όσο και ανάλαφρη αποτύπωση του τι σημαίνει να είσαι σινγκλ γυναίκα σήμερα, την εποχή των σόσιαλ μίντια και των εφαρμογών γνωριμιών· να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου βγαίνοντας από μια μακροχρόνια σχέση και να δέχεσαι γκόστινγκ... 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

Η 2η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Filanagnostis * [ UPDATE 9/7/23 ]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ του Filanagnostis * [update 30/6/23 Nικητές Κλήρωσης]

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ