Angélique- Guillaume Musso. Ο Guillaume Musso στις εκδόσεις Κλειδάριθμος


 

     Ο Γκιγιόμ Μισό γεννήθηκε το 1974 στην Αντίμπ και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Σύμφωνα με το Livres Hebdo, το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, που αποτελεί τη μεγαλύτερή του επιτυχία παγκοσμίως, έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία.

     Από τις Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, κυκλοφόρησαν το 2020 το Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, ένα μυθιστόρημα με καλοστημένη δομή και ανατροπές. Με ήρωες απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Ένα έργο στο οποίο η καλοσύνη και η αγάπη κυριαρχούν στο σκοτάδι και την ασχήμια. Ένα συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας με φόντο την τέχνη της ζωγραφικής, μιας και η τέχνη είναι ένα ψέμα που μας βοηθάει να κατανοήσουμε την αλήθεια. Κάθε πίνακας και ένα άθροισμα στοιχείων, κάποιες φορές ίσως και ένα άθροισμα καταστροφών. Ένα σκοτεινό θρίλερ, ένα ξεχωριστό αναγνωστικό ταξίδι μέχρι το συγκινητικό τέλος του, εκεί όπου υπάρχουν δύο δρόμοι. Μένει να ανακαλύψει ο αναγνώστης ποιόν θα ακολουθήσουν οι ήρωες της ιστορίας. 

      Το 2021 κυκλοφόρησε Το κορίτσι του Μπρούκλιν, όπου πέρα από το αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Guillaume Mussο δίνει έμφαση στη διερεύνηση και την ψυχολογία των ηρώων του, με τους οποίους ο αναγνώστης ταυτίζεται αμέσως. Τα μυστικά ανάμεσα στα ζευγάρια, το κρυμμένο παρελθόν, η αληθινή ταυτότητα, η πατρότητα, το πένθος, η ψυχανάλυση, η αγάπη, η συγχώρεση, η γονεϊκή αγάπη, η φιλία, το μίσος, η ζήλεια μέσα στην καταιγιστική δράση του έργου μέχρι το εκπληκτικό, απροσδόκητο και συνάμα συγκινητικό τέλος του.

     Το 2022 κυκλοφόρησε το Τελευταία αναγγελία για Σαν Φρανσίσκο, ένα βιβλίο περιπέτειας και αγωνίας, χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια που όλα ξεκινούν από πολύ σημαντικά αποφθέγματα γνωστών συγγραφέων που δίνουν το στίγμα των σελίδων που θα ακολουθήσουν. Ο Μισό θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς του είδους του και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό από τις πρώτες σελίδες και αυτού του βιβλίου, καθώς υπογράφει ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα, γεμάτο σασπένς και ερωτήματα που όταν απαντηθούν τίποτα δε θα είναι πια ξανά το ίδιο.

     Το 2023 κυκλοφόρησε το Κάθε χρόνο στο Μανχάταν ένα ταξίδι στον χωροχρόνο. Πρόκειται για ένα διαφορετικό μυθιστόρημα, γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και σασπένς, με τη γνωστή αφηγηματική και κινηματογραφική γραφή του Musso. Μια μυστηριώδης, περίπλοκη και συνάμα σαγηνευτική ιστορία με ένα απροσδόκητο τέλος, που πέρα από την αγωνία του ψυχολογικού θρίλερ, τις γνώσεις της ιστορίας της Αμερικής, και την ιστορία αγάπης των πρωταγωνιστών, κάνει τον αναγνώστη να δει ακόμα τις σχέσεις των ανθρώπων, το πόσο σύντομη είναι η ζωή μα και πόσο πολύτιμες είναι οι ευτυχισμένες στιγμές της. Να δει ακόμα, πως δεν απειλεί πάντα η μοίρα τον άνθρωπο αλλά οι ίδιες οι επιλογές του.

     Φέτος τον Μάιο, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, κυκλοφόρησαν το νέο του έργο με τίτλο Angélique, σε μετάφραση Γιώργου Ξενάριου.

   


  […Βρισκόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, φορώντας μια απ’ αυτές τις απαίσιες βαμβακερές, ξεθωριασμένες ρόμπες που αποκαλύπτουν τα οπίσθια. Στο μπράτσο είχε καρφωμένο έναν φλεβοκαθετήρα με δυο σωληνάκια, ενώ αριστερά του ένας ηλεκτροκαρδιογράφος κατέγραφε συστηματικά τους ακανόνιστους παλμούς της καρδιάς του. Στο διπλανό κρεβάτι, ο ηλικιωμένος συγκάτοικός του δεν είχε ακόμη ξυπνήσει και τον έκανε να αισθάνεται πως βρισκόταν περισσότερο σε δωμάτιο παρηγορητικής φροντίδας για μελλοθάνατους παρά στο καρδιολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου. Τώρα ο καταθλιπτικός θόρυβος της βροχής είχε αντικαταστήσει τον ζεστό, ρυθμικό ήχο του βιολοντσέλου. Και τη θάλασσα την είχε αντικαταστήσει η γκριζάδα του Παρισιού, που είχε σκεπάσει τα πάντα. Η μουσική που άκουγε στο όνειρό του τον είχε πάρει για μια στιγμή μακριά από το νοσοκομείο, αλλά η απόδραση αυτή δεν κράτησε πολύ…]

     Χριστούγεννα 2021. O αστυνομικός Ματίας Ταγιεφέρ, βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο και δίπλα του ένα νεαρό κορίτσι παίζει βιολεντσέλο. Η Λουίζ Κολάνζ είναι εθελόντρια της οργάνωσης Οι Μουσικοί στα Νοσοκομεία, μιας οργάνωσης που έχει σκοπό να καταπραΰνει τον πόνο των ασθενών. Η γνωριμία τους αυτή είναι καθοριστική για τη ζωή και των δύο, αφού η Λουίζ βρίσκει την ευκαιρία να εξομολογηθεί πως θεωρεί ότι ο θάνατος της μητέρας της δεν είναι τυχαίος και θα ζητήσει από τον Ματίας να το ερευνήσει. Αν και ο Ματίας αρχικά θα αρνηθεί, το πείσμα της Λουίζ θα τον κάνει να δεχτεί. Κάπως έτσι αρχίζει μια εξαιρετικά ασυνήθιστη έρευνα, το μυστικό της οποίας κρύβεται στη ζωή που θα ήθελαν να έχουν ζήσει, στους έρωτες που θα ήθελαν να έχουν γνωρίσει, στη θέση τους στον κόσμο, που ακόμη ελπίζουν να βρουν. Πού θα τους οδηγήσει αυτή η έρευνα; Και όταν τα βήματα τους φτάσουν στη Νοσοκόμα Angélique, ποια είναι αληθινά και ποιος ο ρόλος της;

     ‘Ένα αστυνομικό –κατασκοπικό μυθιστόρημα δράσης που διαδραματίζεται κυρίως στο Παρίσι και τη Βενετία, γραμμένο με τον χαρακτηριστικό τρόπο γραφής του Μουσό, με ελάχιστες περιγραφές, πολλούς διαλόγους και έντονους χαρακτήρες. Ανατροπές και αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη σε μια καλοδουλεμένη και προσεγμένη πλοκή, ώστε ο αναγνώστης να καταλήξει να αναρωτηθεί μέχρι ποιο σημείο είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να ζήσουμε μια ζωή που θεωρούμε ότι μας αξίζει; Μπορεί  η αγανάκτηση να επηρεάσει τις αντιδράσεις μας και σε ποιον βαθμό; Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

 «Ένα βιβλίο παράξενο, ανατρεπτικό, απολαυστικό. Ένας λαβύρινθος συναισθημάτων όπου οι βεβαιότητες ανατρέπονται από σελίδα σε σελίδα».  Αυτή η φράση συνοψίζει το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του βιβλίου, κάθε σελίδα του καταφέρνει να δίνει μια νέα διάσταση στην ιστορία. Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος έκαναν μια πολύ καλή έκδοση, με διαφορετικές γραμματοσειρές, όπου χρειαζόταν.

      Ο Musso υπογράφει και αυτή τη φορά μια ακόμα ιδιαίτερη και ανατρεπτική ιστορία, γραμμένη σε σημεία με το απαραίτητο χιούμορ και γεμάτη σασπένς. Μια ιστορία που οι λάτρεις του είδους θα αγαπήσουν, για να επιβεβαιώσουν, για ακόμα μια φορά, ότι αξίζει να ανυπομονούν κάθε νέο βιβλίο του Guillaume Musso.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ