Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ - Felicia Kingsley

Από τις Εκδόσεις Μίνωας επιλέξαμε για αυτόν τον μήνα, το βιβλίο της Felicia Kingsley με τίτλο Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μετάφραση Μαρίας Οικονομίδου.

     […«Βικτόρια, στην καρδιά σου υπάρχει ένα ντουλάπι στο οποίο έχεις κλείσει όλες τις άσχημες αναμνήσεις για να μην τις βλέπεις πια. Αυτές οι αναμνήσεις όμως τρέφονται από το σκοτάδι του ντουλαπιού και θα έχουν πάντα τη δύναμη να σε τρομάζουν, καταστρέφοντάς σου ακόμα και τα καλά πράγματα… όπως το να βλέπεις αυτό το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα πάνω από τη Νέα Υόρκη. Θα ήθελα να σε βοηθήσω να ανοίξεις το ντουλάπι και να βγάλεις έξω όλα τα άσχημα πράγματα που έχεις κλείσει εκεί μέσα, να καθαρίσεις και να τακτοποιήσεις, ώστε τίποτα να μην μπορεί πια να σε τρομάξει και να αφήσεις χώρο για τις ωραίες αναμνήσεις που θα έρθουν»…]

      Η Βικτόρια Γουέντερ έχει μόλις προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη από το Τέξας και είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου Pageturner, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα κλονισμένα έσοδά του. Αλλά όχι με τη βοήθεια του Νάιτ Άντεργουντ, του υπεύθυνου έκδοσης που περιμένει την προαγωγή του! Δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος, μισεί τα ρομαντικά μυθιστορήματα και είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω τη θέση που του αξίζει με κάθε τρόπο, θεμιτό ή μη. Η Βικτόρια, όμως, δεν είναι από αυτές που τα παρατάνε στην πρώτη αναποδιά, έχει πλήρη ανοσία στη γοητεία του και είναι έτοιμη να τον κάνει να μουσκέψει στον ιδρώτα όλα τα ακριβά πουκάμισά του.

Ανάμεσα σε σαμποτάζ και αψιμαχίες, ο Νάιτ και η Βικτόρια μαθαίνουν ένα μυστικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα τους. Και ως ορκισμένοι αντίπαλοι ίσως χρειαστεί να συμμαχήσουν για να σώσουν τον εκδοτικό οίκο. Θα μπορέσουν να ανεχτούν ο ένας τον άλλο για λίγο. . .ή μήπως όχι;

         Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη ρομαντισμό, στοχασμούς, ρομαντισμό, χιούμορ, πάθος, σεξ και αγάπη στις διάφορες μορφές της. Αγάπη για την οικογένεια, τους συναδέλφους, τους φίλους και τις φίλες από το παρελθόν και από το παρόν.

Δύο αφηγηματικές φωνές, της Βικτόριας και του Νάιτ με κάθε  κεφάλαιο, σχεδόν εναλλάξ, να περιγράφεται σε πρώτο πρόσωπο από τους δύο πρωταγωνιστές, οπότε ο αναγνώστης παρακολουθεί την ίδια ιστορία κάθε φορά από την προσωπική οπτική γωνία των πρωταγωνιστών που μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες και παρεξηγήσεις και έτσι αναγκάζονται να διαχειριστούν διαφορετικές καταστάσεις στη ζωή τους. Οι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες του βιβλίου αποτελούν ένα πολύ δυνατό, εριστικό και ανταγωνιστικό ζευγάρι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η συγγραφέας στις ευχαριστίες του βιβλίου, ενός βιβλίου, γραμμένου με πολλούς διαλόγους και ελάχιστες περιγραφές.

Πέρα όμως από τους ήρωες και την πλοκή που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον υπάρχει ένας ακόμα ήρωας που πρωταγωνιστεί και δεν είναι άλλος από τη Νέα Υόρκη, την πόλη των αντιφάσεων και της μοναδικής ομορφιάς. Όποιος διαβάσει το βιβλίο θα νιώσει να περιδιαβάζει την μεγαλούπολη και θα γευτεί τη γεύση της ιδιαίτερης λάμψης της.

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν οι αναγνώστες.

     […«Σου δώσαμε ό,τι θα μπορούσε να επιθυμήσει ένα παιδί» την επιπλήττει ο πατέρας της. «Δεν μου δώσατε το μόνο πράγμα που χρειαζόμουν: στοργή. Εσύ, μαμά, με χρησιμοποιούσες για να αναισθητοποιείς την ανία μιας άδειας ζωής κι εσύ, μπαμπά, πότε μου στάθηκες σαν πατέρας; Στο σχολείο, όταν μας ζητούσαν να ζωγραφίσουμε την οικογένειά μας, ζωγράφιζα τον Χοσέ, τον κηπουρό, γιατί εσύ δεν ήσουν ποτέ εκεί»…]

 

Η Συγγραφέας Felicia Kingsley

     Η Felicia Kingsley (Φελίσια Κίνγκσλεϊ) γεννήθηκε το 1987, ζει στην επαρχία της Μόντενα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Matrimonio di convenienza σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η ηλεκτρονική του έκδοση ήρθε δεύτερη σε πωλήσεις το 2017 στην Ιταλία. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία: Stronze si nasce, Una Cenerentola a Manhattan, Due cuori in affitto, La verità è che non ti odio abbastanza, Prima regola: non innamorarsi, Bugiarde si diventa, Non è un paese per single, και τα σύντομα μυθιστορήματα Il mio regalo inaspettato και Appuntamento in terrazzo.

     Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Una ragazza d’altri tempi, το οποίο έτυχε μιας πρωτοφανούς παρουσίασης στην ιστορία των ιταλικών εκδόσεων, στην Piazza Duomo του Μιλάνου, όπου η συγγραφέας για πέντε ολόκληρες ώρες υπέγραφε αντίτυπα για τους αναγνώστες της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 [ update 28/1/24]*

Ενημέρωση για τους διαγωνισμούς της σελίδας μας στο fb

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ MAΡΤΙΟΣ 2024 [ update 18/3/24]*

KΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ [update 30/5/24 ]*

H MEΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗ/ GIVEAWAY ΣΕ FB & INSTAGRAM [update 5/1/24]*

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ* [Update 16/10/23]

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023 [Update 7/11/23]*

ΝΕΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FILANAGNOSTIS [ update 23/10/23 ]

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ» - ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΙΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΓΙΟΣ